حتما تا حالا براتون پیش اومده زمانی که قصد دارید اپلیکیشنی رو روی گوشی تون نصب کنید ، اجازه دسترسی ها به بخش های مختلف تلفن رو از شما درخواست می کنه و شما به عنوان کاربر باید همه اونها رو قبول و اقدام به نصب برنامه کنید و یا با ردکردن اونها نصب برنامه رو لغو کنید . متاسفانه در این بین هیچ راه سومی وجود نداره که بتونید به صورت گزینشی رفتار کنید و بعضی از اونها رو قبول و بعضی ها رو رد کنید .

اما تا حالا شده از خودتون بپرسید چرا باید انواع و اقسام این اپلیکیشن ها به حریم شخصی ما دسترسی داشته باشن و چرا ما این اجازه رو بهشون میدیم ؟ ضرورتش چیه ؟ یا کلا حتی به این قضیه  توجه نکردین و نصب رو ادامه دادین ! ;)

همونطور که در تصویر هم می بینید اطلاعاتی که معمولا این اپلیکیشن ها از ما میخوان که بهش دسترسی داشته باشن شامل :

  • دفترچه تلفن
  • پیامک های شما
  • حساب های کاربری شما
  • اطلاعات تماس گوشی شما
  • کنترل سخت افزار مثل عکس گرفتن ، کم و زیادکردن صدا یا حتی ضبط صدا
  • حافظه دستگاه (Storage)
  • محل جغرافیایی شما
  • خدماتی که برای شما هزینه داره مثل تماس و SMS و استفاده از اینترنت
  • اطلاعات شخصی مثل فیلم ها و عکس ها
  • ابزارهای سیستمی : که شامل کارهایی مثل خاموش و روشن کردن وای فای و تغییر تنظیمات گوشی باشه

 

بعضی از اپلیکیشن ها بنا به ماهیت کاربردشون شاید نیاز به هر کدوم از این اطلاعات داشته باشن ، مثلا زمانی که یه نرم افزار ویرایش عکس رو نصب می کنید خب طبیعیه که ازتون بخواد که اجازه دسترسی به گالری تصاویرتون رو بهش بدین  ، اما بعضی از اپلیکیشن ها ماهیت سرگرمی و بازی دارند و اصلا به چنین دسترسی هایی نیاز ندارند و میشه گفت این دسترسی ها فقط برای سوءاستفاده هست .

با همه اینها باید بگم مشکل به همینجا ختم نمیشه که یه برنامه فقط بخواد به مکالمات و مخاطبین دست پیدا کنه ، یا زمانی که شما اصلا از گوشی استفاده نمیکنید اون برنامه مخرب  در حال فعالیت باشه و بخواد از دیتای گوشی استفاده کنه یا هر کار دیگه ای ؛ تصور کنید بعضی از این برنامه ها به حساب بانکی شما دسترسی پیدا کنن یا برنامه هایی که محتوی غیراخلاقی داشته باشن و …. که هر کدوم میتونن مشکلات جبران ناپذیری رو برای ما به وجود بیارن … تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل!

در نهایت پیشنهاد ما به شما اینه که اپلیکیشن ها رو از اپ استورهای معتبر دانلود کنید ، و همینطور در تنظیمات گوشی می تونید دانلود و دسترسی اپلیکیشن ها رو محدود به اجازه خودتون بکنید .

امیدواریم هر چه زودتر گوگل قابلیت انتخاب بین دسترسی های نرم افزار ها را به اندروید اضافه کنه تا مجبور نباشیم بر خلاف میل خودمون، بخش های زیادی از سیستم عامل دستگاه خود را در دسترس برنامه ها قرار بدیم.

*هدف ما از انتشار این مطلب فقط تلنگری بود برای همه کاربران گوشی های هوشمند ، تا کمی آگاهانه تر عمل کنیم و از خیلی از خطرهای احتمالی پیشگیری کنیم .

منبع:

دانشجویار

 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها